Kraliyet Ailesinin Uygulaması Gereken 5 Acayip Kural!

Kraliyet Ailesinin Uygulaması Gereken 5 Acayip Kural!

İngiltere’nin tarihi ve turizm kaynağı olan kraliyet ailesiyle ilgili bir ilginç yazıyla daha sizlerle birlikteyim. Bugün ki yazımda kraliyet ailesi üyelerinin ve saray çalışanlarının uyması gereken gerekli/gereksiz kurallardan, alışkanlıklardan, yaşanılan garip durumlardan ve kraliçe 2. Elizabeth’in bazı ayrıcalıklarından bahsedeceğim.

1. Londra Kalesi’nin Karga Muhafızları

1600’lü yıllarda 2. Charles döneminde kargalar Londra Kalesinin gündelik ziyaretçilerindenmiş. Dönemin bir astronomunun (neden böyle bir şey demiş bilmiyoruz) kargaların kaleye zarar verdiğini, kötü şans getirdiğini vb. şeyleri iddia ederek kargaların öldürülmesi gerektiğini söylemiş ve Kral Charles, kargaların ölüm emrini vermiş. Ancak bir saray mensubu böyle bir şey yapıldığı takdirde kötü şeylerin kraliyet ailesinin yakasını bırakmayacağı, monarşinin düşeceğini iddia edince Kral Charles korkup öldürmek yerine, kaledeki kargalara özel muhafız getirmiş.

2. Kraliçe Elizabeth’in Vefatı Sonrası Zorunlu Yas Kuralı

68 yıldır tahtın sahibi olan “Kraliçe Elizabeth ölünce ne olacak?” adlı yazımda genel olarak değinmiştim bu konuya aslında. Kraliçe vefat edince halkı 12 günlük bir yas beklemekte “operasyon london bridge”e göre, ancak ilginç olan ve kraliçenin koyduğu bir kural var ki o da şu: 12 gün boyunca televizyonlarda eğlenceli hiçbir şey yayınlanmayacak ve zorunlu olarak kraliçenin hayatı hakkında belgeseller [kraliçenin kendisinin çoktan seçtiği ( -_- ) ] izlenecek. 

3. Kraliçe Elizabeth’in Yılda İki Defa Doğum Günü Kutlama Kuralı

1748 de bir kasım ayında doğan 2. George, doğum günü hep soğuk, kapalı günlere geldiği için bu iki kere doğum günü kutlama kuralını çıkarmış. Kraliçe Elizabeth’in asıl doğum günü 21 Nisan olmasına rağmen ayrıyeten haziranın 2. haftasında da doğum günü kutlanmakta.

4. Pasaport ve Ehliyet Kuralları

Zaten İngilizlerin pasaportların ve ehliyetlerin üzerinde kraliçenin namı geçtiği için elini kolunu sallaya sallaya seyahat edebilir lakin, geriye kalan kraliyet üyelerinin pasaport ve ehliyet göstermesi gerekebilir.

5. Kraliyet Ailesinin Yemek Kuralları

Bahsedeceğim şey; şu bıçağı kullanırlar, bu çatalı bu yemekle yerler gibisinden değil. Kraliyet ailesi birçok deniz yemeğini yemiyor, özellikle bizlerin yediği midye vb. yiyecekler gibisini. Herhangi bir törende, balo da veyahut davette midelerini bozup kötü olurlarsa eğer bu aile için “utanç verici” olacağından dolayı.

Aynı şekilde Kraliçe; sarımsak, domates sosu, uzun çubuklu makarna gibi yerken üstüne dökebileceği ya da ağzını kirletip kokutabilecek yemeklerden kaçınıyor.

Kaynaklara göre Kraliçe İtalya’yı ziyarete gittiğinde otelin şefine 6 sayfalık, yemek yapılırken kullanılmaması gereken malzemelerle ilgili bir liste verilmiş.

5. + Bir Başka Yemek Kuralı Daha!

Bu sefer ki sofra adabıyla ilgili, Kraliçe sana selam vermediği sürece senin ona selam vermemen gerektiği gibi, kraliçe yemeği bıraktığı anda senin de yemeği bırakman gerekir. Bu kural kraliçe Victoria dönemine dayanır, tarihçilerin anlattıklarına göre kraliçe Victoria o kadar hızlı yemek yermiş ki 7 çeşit yemeği 30 dakika da bitirebilirmiş. Bu yüzden kraliçe Victoria durabilsin diye böyle bir kural ortaya çıkmış.

1 YORUMLAR

YORUM YAZ