5 Farklı Kravat Bağlama Tekniği!

5 Farklı Kravat Bağlama Tekniği!

 

Memurlar, yöneticiler, kurumsal firma da çalışanlar …… kravatınızı neye göre bağlamalasınız ?

Kravat bağlamayı öğrenmek isteyenler haydi toplanın…

Birazdan size 5 farklı kravat bağlama tekniğinden bahsedeceğim.

Kravat özellikle bir erkek için çok asil bir görüntü katan aksesuar olsa da çözmesi, bağlaması ve bütün gün takmak gerçekten insanı yorabiliyor.

Peki bu teknikleri nerde ne zaman neye göre kullanacağız gelin birlikte inceleyelim..

 

1-Basit düğüm

 

Basit düğüm kravat düğümleri arasında en klasik olanıdır. Adı üzerinde “basit” gün içerisinde sizi yormayacak standart bir bağlama türüdür. Birçok kravat çeşidine ve birçok gömlek tipine uygun bir bağlama yöntemidir.

 

2- Çift Düğüm

 

Çift düğümbasit düğüme çok benzer, ancak ikinci bir tur daha gerektirir; başlangıç olarak, kravatın geniş ucu dar ucunun etrafını iki defa dolaşır. 
Basit düğüme göre daha kalın duruşa sahip olan olan çift düğüm, birçok gömlek içinde uygundur. Bu düğümü kullanmak kalın kumaşa sahip olan kravatlar için pek uygun denilemez çünkü kaba bir görüntü ortaya çıkabilir.

 

3- Windsor Düğümü

 

Özel bir yemek,balo yada önemli bir geceye mi davetlisiniz ? O zaman bu teknik tamda aradığınız şey. Bu düğüm İngiliz Windsor Dükü’ne ait bir düğüm tarzıdır.

Teknik açıdan hacimli bir biçime sahip olduğu için her gömlekle uyum sağlamayabilir.

Daha çok İtalyan yakaya yada Windsor yakaya sahip olan “ayrık yakalı” gömlekler için tercih edilmelidir.

Eğer kravat düğümü atmakta çok başarılı değilseniz yardım almanızı tavsiye ederim. smiley

Başarılı bir düğüme sahip olmak için dikkat etmeniz gereken püf noktalar; gömlek yakalarının iki tarafının da ortasına denk gelmesi ve gömlekte ki son düğmeyi kapatıyor olması gerekir.

 

4- Yarım Windsor Düğümü

Genel teknik olarak adından da anlaşılacağı üzere Windsor Düğümü’ne benzer bir düğüm tarzıdır. Ancak Windsor Düğümü’ne göre basit bir yönü olsa bile kalın bir düğüm olacaktır. Bu yüzden kravat seçiminizi ince kumaşlı olarak yapmanızı tavsiye ederim. Üçgen bir şekil, naif bir görümü olan bu düğüm şekli için klasik yakalı yada açık yakalı gömlekler tercih edebilirsiniz.

 

5- Küçük Düğüm

Kravatınızda küçük bir üçgen şekil oluşturmak isterseniz bu tekniğe başvurabilirsiniz.

Kalın kumaşlı ve sıkı yakalı gömlekler için tercih edebileceğiniz bir düğüm tarzıdır. Ayrık yada uzun yakalı gömlek giydiğinizde kullanmanızı tavsiye etmeyeceğim bir tekniktir. 180°’lik bir burma yapmanızı gerektirse de oldukça kolaydır. Kısa sürede kravat bağlamak için sıkça tercih edilebilecek bir düğüm tekniğidir.

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ