Kedi Alerjisine Ne İyi Gelir? Kedime Alerjim Var, Ne Yapabilirim?

Kedi Alerjisine Ne İyi Gelir? Kedime Alerjim Var, Ne Yapabilirim?

Geçen günlerde evlat edindiğim kedime alerjim olduğunu öğrendiğimden beri bu konuyla ilgili birçok araştırma yapmaya başladım. Kediyi aldığımız gün göz kaşınması ve hapşurukla başlayan alerji maceram, ÜÇÜNCÜ GÜN DE nefes darlığı ile sonlandı. Sonlandı çünkü kediyi alt komşumuza vermek zorunda kaldık.

Biraz daha kalsa belki alışırım diye düşünüyordum ancak okuduğum bir dünya yazı ve izlediğim videoların sonucunda öğrendim ki binde bir ihtimalle azalırken alerji, yüksek ihtimalle daha da çok artarak ilerleyecek. Fakat izlediğim yabancı youtuberlardan gördüğüm kadarıyla alerjisi olmasına rağmen evinde kedi bulundurabilen insanlar var ve bugün size bunu nasıl yapabileceğinizden+ alerjinizi geçirebilecek bazı yöntemlerden bahsedeceğim.

Öncelikle kedinin neyi, neresi biz de alerji yapıyor ona değinmek isterim. Kedinin salyası, ölü derisi, tüyleri ve hatta idrarına kadar değişkenlik gösterebilir. Ağırlıklı olarak salyasından (%96) ve tüylerinden çıkan alerjenlerden rahatsız oluruz.  Hayvan hareket ettiğinde çıkan alerjenler ortama sinince ya da odanın içerisinde gezinmeye başladıkça alerjiniz nükseder.

Semptomlarınızı hafifletebilecek şeyler:

1- Kedinize yumurta sarısı verin.

Kedinin salyasında bulunan Fel d 1 adlı alerjenin nötrleyeceği anti feld1 yumurtanın sarısında bulunuyor. Hemen etkisini göstermese de 1-2 hafta içerisinde bazı şeylerin değiştiğini anlayabilirsiniz. ( ancak tek çareyi de bunda bulmamak gerek çünkü gün geçtikçe daha kötü olabilme ihtimaliniz var.)

2- Kedinizi mikrofiber nemli bezlerle silin.

Kediler vücutlarını yalayarak temizledikleri ve her yere süründükleri için salyalarından çıkan alerjenler de bu yolla evinizin her bir köşesine rahatça ulaşabilir. Bu yüzden kedinizi nemli bezlerle düzenli olarak silmek sizi çok rahatlatacaktır. (Tabi saat başı yapmamanız kaydıyla çünkü hayvanın doğasında bu biçim bir temizlenme yok, haftanın bazı günleri ya d haftada bir şekilde vb.)

3- Hava temizleyici makinelerden faydalanabilirsiniz.

Özellikle suyla çalışanları veyahut buharlı olanlarından almanız, havadaki alerjenleri tutması bakımından sizin için daha hayırlı olacaktır.

4- Normal süpürge yapmaktan kaçının, buharlı temizlik yapın.

Normal elektrikli süpürgeler aldığı havayı tekrar arkasından geri verdiklerinden ve alerjeni tutacak kadar küçüklükte filtreleme özelliklerine sahip olmadıklarından, siz temizlediğinizi zannetsenizd e aslında yapışmış olanı daha da çok kaldırabilirsiniz. Bu sebeple yapabiliyorsanız koltuklarınıza buharlı temizlik uygulayın, silin ve eğer imkanınız varsa ahşap koltuklar kullanmaya çalışın.

5-  Alerji önleyici spreylerden yararlanın.

Kedinizin dokunduğu ve bulunduğu yere sıkıp semptomlarınızı çokça azaltacak spreyler bulunmakta piyasa da ancak fiyatı miktarına göre çok pahalı; 150 militresi ki bu bir haftada bitebilecek kadar az bir miktar, 160 TL gibi fiyatlar da. Ancak bahsettiğimiz de bir canlı sonuçta, şahsınıza kalmış.

6- Yağ terapisi ve alternatif tıptan faydalanabilirsiniz.

Sıcak bir suya belli başlı, doğal, bulabildiğiniz yağlardan döküp bunlarla nefes alışverişinizi rahatlatabilirsiniz. Benzer şekilde sülük vb. gibi birçok doktor tarafından yapılan alternatif tıp yöntemlerini deneyebilirsiniz.

7- Tabii ki en önemlisi.

Doktora gidip başka bir alerjiniz daha varsa bunu bilerek ona karşı önlem almak!

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ