İşsizlik Oranı En Az Olan 5 Meslek!
İşsizlik!
Birçok insanın korkusu.
Özellikle Üniversite tercihlerini gerçekleştirecek olan öğrencilere sesleniyorum, bu konu tam size göre!
Türkiye standartlarında bir öğrencinin toplam eğitim ve öğretim görme süresi ortalama 16 senedir.
İlkokul ve lise dönemlerinin ilk başları birçok öğrenci mezun olduğu zaman hangi mesleğe yöneleceğini o meslek grubundaki iş bulma imkanlarını net olarak göz önünde bulunduramıyor.
Ancak ileriki dönemlerde belirli bir olgunluk ve düşünce yapısına erişmeye başladıklarında öğrenciler “Acaba ne okusam ?” ya da “Acaba ne iş yapsam ?” şeklinde soruları kendisine sormaya başlıyor. Bu soruların cevaplarının daha kolay verilebilmesi için bu konuyu hazırladık. Umarız okuduktan sonra karar vermeniz daha kolay hale gelir.
Tabii ki sadece öğrenciler değil, her bir öğrencinin güzel bir geleceğe iyi bir mesleğe sahip olmasını isteyen ebeveynleri içinde geçerli.
1- Veterinerlik
TUİK verilerine göre Veterinerlik mezunu olan insanların kayıtlı işsizlik oranı %8,9 şeklindedir.
2- Mühendislik
TUİK verilerine göre başta makine ve bilgisayar mühendisliği mezunlarının işsiz kalma oranı %10,3 şeklindedir.
3- Sağlık Hizmetleri
Sağlık alanında görev alan ve alacak olan insanlara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gerçekten zor bir meslek grubu. İstihdam oranı da oldukça yüksek olan bu meslek grubunda işsiz kalma oranınız %9,6 şeklindedir.
4- Hukuk
En az sağlık meslek grubu gibi istihdam gören bu meslek grubu için TUİK verilerine göre işsiz kalma oranı %8,3 şeklindedir.
5- Mimarlık ve İnşaat Meslek Grubu
Köy, kasaba, ilçe ve şehirlerin büyümesi, genişlemesi ve güzelleşmesi anlamında büyük rol oynayan bu meslek grupları için işsiz kalma oranı %13,7 şeklindedir.
0 YORUMLAR
Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...