Haftalık Çalışma Günleri 4 Gün Olmalı!

Haftalık Çalışma Günleri 4 Gün Olmalı!

Çin Sosyal Bilimler Akademisi tarafından yapılan araştırma ve çalışmalara yönelik olarak “Haftalık Çalışma Günleri  4 Gün Olmalı!”

 

Hepimizin bildiği üzere çalışmadan hayatımızı sürdürmek oldukça zor. Kimimiz kendi işimizle meşgulken dünya üzerinde ki birçok insan personel konumunda. Bu çalışmayı destekliyorum ancak ülkemizde böyle bir durum ne yazık ki söz konusu bile olamıyor.

 

Karşılaştığımız haberlerle birlikte okudukça “Vayy bee” diyoruz. “Keşkee” diyenlerde vardır muhakkak. Ancak şöyle bir durum söz konusu hali hazırda ülkemizde işçinin etinden sütünden tüyünden hatta kemiklerinden bile faydalanılmaya çalışılıyor. Birçok iş veren mantığı şöyledir; Çok çalışsın az istesin ya da hiç istemesin.

Bu mantık bozulmadığı sürece ne çalışanlar yaptıkları işe özenir nede işverenler güzel sözler ve bakışlarla karşılanır. Sadece bir insanı çalıştırmak sıkıntı değil, aynı zamanda işe alım süreci de başlı başına bir sıkıntı esasen. Biraz inceleyelim;

 İnsanların en az 4 yıllık ilgili bölümde üniversite mezunu olması bekleniyor. Bu konuya katılıyorum elbette. Yapacağı işin akademik seviyede eğitimini almış bir kişi tabi ki tercih edilmeli.. Ancak daha sonraki kriterler çok önemli…

30 yaşını aşmamış ve istenilen bölümde en az 5 yıl deneyimli…

Terbiyemi bozmak istemiyorum ancak sınırını zorluyorlar insanı.. Ulan ortalama 23-24 yaşında mezun olan bir insan erkek adaylar için özellikle mezun olduktan sonra adam askere gidiyor. Gitti geldi 25 yaşında oluyor zaten. Bölümüyle ilgili iş buldu bulamadı ki buldu diyelim. Bu adam 5 sene tecrübe edindiği zaman 30 yaşına gelmiş olacak zaten. Yine yaşı kurtarmayacak.

Oldu olacak Kriptonitten de etkilenmeyelim tam olsun(!) smiley

Kıssadan hisse diyecek olursak bu tip saçma sapan personel bulma kriterleriniz başta olmak üzere bir takım tabular yıkılmadan Çin bünyesinde düşünülen bu çalışma saatleri hiçbir zaman bizim bünyemizde olmayacak..

Fiziksel olarak haftalık 40 saat yerine 36 saat çalışma süresini hedef alan araştırma ekibi bu önerinin onayı dahilinde 2030 yılında hayata geçebileceğini düşünüyor. Tabi ki işsizliğinde artış göstereceğini baz almak zorundalar.

Ne diyelim darısı başımıza…

 

 

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ