Her Yere Üniversite Açılıp Her Sene Milyonlarca Mezun Verilirse Ne Olur

Her Yere Üniversite Açılıp Her Sene Milyonlarca Mezun Verilirse Ne Olur

Her sene milyonlarca üniversite mezunu vermemiz sonucu bu sene artık en sonunda:

1.280 tane bölüm 10 öğrencinin altında

988 bölüm 5 öğrencinin altında kaldı ve

169 bölüm hiç tercih edilmedi.

Milyonlarca öğrenci üniversite tercihi yapmasına rağmen nasıl bu kadar bölüm boşta kaldı acaba? Çünkü salak değiliz. Elektrik mühendisinin, biyoloğun, kimyagerin kısacası bir mühendis ve bilim insanın aç kaldığı bir dünya da tohum bilimi okumak çok da mantıklı değil, değil mi?

Anlayamıyorum cidden seracılık, mantarcılık gibi bir alanın neden yüksek öğretimde bölüm var? Bu arada bunlar mantar bilimi falan değil, direk mantarcılık. Mezun olunca mantarcı oluyorsunuz? Tarım ülkesinde tarımla ilgili bölüm okuyup mantarcılık yapıyorsunuz? Yapmayın demiyorum da, niye okuyorsunuz bu bölümü? Mantarcılık alanında profesör olan kim? Yanlış mı anlıyorum? Çok fazla sorum var.

Mesela Çim Alan Tesisi ve Yönetimi bölümünün marifetleri ne olabilir ki. En garip kısmı bu bölümlerinin kontenjanlarının geçtiğimiz yıllarda dolmuş olması. Anlaşılıyor ki artık yüksek öğretim gerektirmeyen tarla işleri için bile okul okumamız gerekiyor. Bu bölümlere harcadığımız parayı, binaları için tuttuğumuz alanı neden fen fakültelerine harcamıyoruz?

Mesela eser koruma bölümü de ilginç. Dersleri nelerdir acaba? Bu arada yanlış anlaşılmasın ege üniversitesinden gösteriyorum ama laflarım okuluma değil. Herkese ve her yere. Okuyup okuyup bir halt olamayacaksak niye dört senemizi çöp ediyoruz? Eserleri koruyamayan “kodomanlar” neden böyle bölümler açıyorlar ki cidden hiç anlayamıyorum.

Mesela bu da çok ilginç Pakistan dili ile ilgili bir bölüm var. Urdulog? Urdarolog? Mezun olunca ne olunuyor acaba.

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ